#etkinlik

Bu Yazı Aktif Yaşaman için 6 Öneri

20 Haziran 2019

Yazar :

Bu Yazı Aktif Yaşaman için 6 Öneri

Resmi olarak yaz aylarına girmiş bulunuyoruz. Birçok kişi daha fit ve sağlıklı bir yaşam için zayıflamaya karar verdi, bir kısmı kış aylarının stresini üstünden atmaya çalışıyor, bir kısmı ise tatil seçeneklerini değerlendiriyor. Peki, bu yaz sen neler yapıyorsun? Yaz tatilinde yapılacaklar listeni oluşturmaya başladıysan, yazı aktif yaşaman için birkaç önerimiz var!

1) Mutlu olmak için koş!

Farklı yerlerde ve farklı türlerdeki koşu aktivitelerine katılarak manzaranın tadını çıkar ve kendi sınırlarını zorla. Eğlenirken kendini geliştirme şansına sahip olacağın ve rekabeti doyasıya yaşayacağın bazı koşular:

Koşu dereceni geliştirmeni sağlayacak her seviyeye uygun egzersizler yaparken bir yandan da sosyalleşmek istersen her cumartesi Bebek Park’ında Ercan Çimenay’la WakeUpCall seni bekliyor.

Koşu dereceni geliştirmek ve hızlı koşma tekniklerini öğrenmek için rehberimize göz atabilirsin: Koşu Dereceni Geliştirmeni Sağlayacak 6 İpucu.

2) Keşfet!

Bir nevi oyun dünyasındaki maceralardan gerçekliğe uyarlanmış olan oryantiring ile günümüz Marco Polo’su olabilir ve doğru yolu bulmak için kendi stratejinin peşinden gidebilirsin. Hem kondisyonun hem de nöronlarının önemini anlayacağın bu yolda üstün kabiliyetlere ya da çeşitli ekipmanlara ihtiyacın da yok:

  • Yüzme, bisiklet ve oryantiring disiplinlerini içeren, doğada bir macera yarışı: MacerAda 2019
  • Yılda iki kez gerçekleştirilen bir tür skor oryantiring aktivitesi olan gece oryantiring serisi: Ekinoks Kupası

3) Pedalla!

Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu, Tour de France (Fransa Bisiklet Turu) ya da Giro d’Italia (İtalya Bisiklet Turu) gibi büyük bisiklet turlarına, çekişmeli ve daha yüksek direnç gerektiren dağ bisikletine sadece izleyici olarak kalmayıp harekete geçmenin tam zamanı! İzlediğinden fazlasını yaşayarak öğrenebilir, saf gücünü keşfedebilir ve eğlenirken çeşitli zorluklarla başa çıkabilirsin:

4) Sınırlarını Zorla!

Bu yaz sınırlarını zorlamaya ne dersin? Ultimate serisinde çeşitli spor kategorilerinde direncini sınarken açığa çıkan adrenalin ve enerjiyi keşfet, rekabetin tadını çıkar:

  • Cunda “Doğa Caravan Camping” alanında başlayacak ve son bulacak olan türlü zorluklara sahip bir macera: Ultimate Cunda
  • Prens Adaları’nın en görkemlisinde limitlerini yükselteceğin: Ultimate Büyükada

5) Hem tatil hem spor yap!

Deniz-kum-güneş üçgeni yerine ekstrem sporlar ile yeni maceralara atılman için her şey hazır!

  • Türkiye’nin sahip olduğu uygun doğa sayesinde yamaç paraşütü, sörf ve yelkenin tadını çıkarabilir ya da yükselen trend uçurtma sörfünde (kite surfing) şansını deneyebilirsin: Kitemaximum ile Kitesurf Eğitimi
  • Kaş’ın muhteşem doğasında koşmak istersen: Kaş YarımADAtonu
  • Koşu, deniz, yoga ve after party ile yazı Dalyan’da kapatmak istersen: Dalyan Caretta Run

6) Kavur, öğüt, demle; kendi kahveni kendin yap!

Seni harekete sevk eden aktivitelere ek olarak yasal doping kafeinin kaynağı kahve hakkında daha fazla şey keşfedebilirsin. Çekirdek kavurma, öğütme ve demleme teknikleri ile evde kahve yapımının tadı nasıl yükseltebileceğini öğrenmek senin elinde:

 

Son olarak tüm bu aktiviteler esnasında güneş kremini unutma ve bol bol sıvı tüket!  

Ne de olsa Vücudunun bir numaralı düşmanı: Susuzluk