#fitness

Ofiste Meditasyon İle Stresin Önüne Geçin

6 Ağustos 2018

Yazar :

Ofiste Meditasyon İle Stresin Önüne Geçin

Gözlerinizi kapatın ve kendinizi kumsalda hayal edin. İş arkadaşların çalışırken ya da en azından çalışıyormuş gibi yaparken bunu yapmak saçma geliyor olabilir. Fakat gün ortasında, kendini rahatsız hissettiğinde birkaç dakikalık bir mola vermek, seni işine daha iyi ve motive bir şekilde geri dönmeni sağlayacak.

Müzik
Yasal Doping yazımızda müziğin hayatımıza ne kadar etkide bulunabileceğini anlatmıştık. Amerikalı nörologlar, Binaural seslerin odaklanmada, hafızanızı güçlendirmede, migren ve baş ağrılarını önlemede ve stresi engellemede oldukça faydalı olduğunu gösteren bir çalışma yayımlamıştı. Farklı frekanslar içeren sesler ya da müzikleri dinlemenin beyin aktivitesine olumlu etkide bulunduğunu gösteriyordu, bu çalışma. Sen de eğer bu sıkıntılardan biriyle savaşıyorsan bu linke tıklayıp kulaklıklarını takıp kendini birkaç dakika rahatlamaya bırakabilirsin.

Nefes
Ofiste müzik dinlemek bir çözüm değilse ikinci seçeneğin odaklanmak. Meditasyon kelimesi kulağa karmaşıkmış gibi gelse de yalnızca önündeki objelerden birine ve nefesine odaklanarak rahatlamak mümkün. Yapman gereken çok basit. Masanda ya da ofiste önünde duran bir obje seçip bu objeye odaklanmak. Bunu yaparken herhangi bir şey düşünmemeye çalışmak ve objeye herhangi bir anlam yüklemekten kaçınmak yeterli. Kendine yardımcı olmak için bu sürede nefes alıp vermene odaklanarak aklına gelen düşüncelerden uzaklaşabilirsin.

Eğer masan ya da çalışma ortamın odaklanmak için müsait değilse sana birkaç tavsiyemiz var. İlk olarak, arabanda unuttuğun çantanı almaya giderek kendine birkaç dakika ayırabilirsin. Eminiz ki arabanda seni çok daha az kişi rahatsız edecek. Ya da iş arkadaşların sigara molasına çıktığında, onlarla birlikte ofisten ayrılıp birkaç dakika yalnız kalmanın tadını çıkarabilirsin. Ya da en basiti, ofis içinde kısa bir yürüyüş!